/ РИМ-Добрич
Регионален исторически музей-Добрич започва серия работилници, свързани с изработването на културни маршрути, предназначени за младите хора. Те се провеждат по проект mAPP my Europe, в който институцията участва. На срещите, експерти в областта на културното наследство ще разкажат интересни и непознати факти за места и събития в Североизточна България. По този начин, от екипа се надяват, че познавайки локалната и регионалната култура, младите хора могат да проявят интерес към чуждата, да изградят правилно отношение към историческото наследство и да го съхраняват като устойчива ценност.

Интерактивна изложба „Народна астрономия и метеорология” ще гостува в Добрич
 
Първото събитие е на 18 март, от 14.30 часа в Исторически музей - Ген. Тошево, където ще бъде представено историческото наследство в региона, съхранено в музейните обекти. Модератор ще бъде Цветелина Христова, директор на музея.
 
Работилниците ще продължат в Добрич - във Възрожденското училище в музея, като на 19 март, от 12.30 часа Ивелина Романова ще говори за природното богатство на региона; а на 20 март от 12.30 часа за наследството от Първата световна война ще разкаже Радослав Симеонов, работещ в Министерство на отбраната - София.

На 21 март, от 14.30 часа в Езикова гимназия „Гео Милев” Надежда Иванова ще представи културното наследство, свързано с водоизточници от Възраждането.

Участниците в събитията няма да са просто публика, а ще спомогнат създаването на няколко туристически маршрута. От музея очакват различни мнения, за да разберат какви са интересите на хората и кои са местата, които се чувстват провокирани да посетят.