Калуди Калудов води майсторски клас в Добрич
Калуди Калудов води майсторски клас в Добрич / Дарик Добрич
Калуди Калудов води майсторски клас в Добрич
37156
Калуди Калудов води майсторски клас в Добрич
  • Калуди Калудов води майсторски клас в Добрич

Майсторски клас по оперно пеене ще се провежда в Добрич. Той ще бъде воден от маестро Калуди Калудов, организиран е от Европейска музикална къща "Европа пее" със съдействието на община Добрич. Курсът е безплатен за младите певци.

Откриването на занятията ще бъде в 10.00 ч. на ул. "Страцин" 1, където е офисът на организацията. Класовете ще се провеждат между 10.00 и 13.00 ч. всеки ден от днес до 31 януари в залата на Научно-техническите съюзи /НТС/ в Добрич.

Планира се второ издание на майсторския клас на Калуди Калудов да се проведе отново от 4 до 19 юли в Добрич.

Калуди Калудов е роден на 15 март 1953 г. във село Любен Каравелово, Варненско. Учил е в Добрич. През 1978 г. завършва оперно пеене в Държавната музикална академия - София и продължава да се развива като тенор при известния наш певец и музикален педагог Никола Николов. От 1990 г. живее постоянно в Полша и пее в най-големия полски оперен театър - Театр Велки във Варшава. От 2003 г. е преподавател в Музикалната академия на Катовице. След 1994 г. ръководи няколко майсторски класа в Полша, Италия и България.
Калуди Калудов има записи в най-големите звукозаписни компании. На полския пазар е особено популярен дискът му "О, звезда Витлеемска", за който е лауреат на Златна плоча. До 4 август 2010 е директор на Оперно филхармонично дружество - Пловдив.

Чуйте какво каза за старта на майсторския си клас в Добрич Калуди Калудов пред микрофона на Дарик: