Изпратиха зрелостниците на земеделската гимназия в Каварна
Изпратиха зрелостниците на земеделската гимназия в Каварна / Дарик Добрич

Професионалната земеделска гимназия "Климент Аркадиевич Тимирязев" в Каварна изпрати днес абитуриентите си. Гости на тържеството в учебното заведение бяха министърът на земеделието Десислава Танева, областният управител д-р Маргарита Новоселска, депутатите Румен Иванов и Живко Мартинов.

Министър Танева посочи, че активните земеделски производители са много в този район и те очакват младите хора с техните знания да бъдат в подкрепа на агропроизводството. „Хубавото е, че сте се насочили към професия, която има перспективи в България и смятам, че земеделският сектор е основният, който може  да направи така, че да се повишават доходите и да се живее по-добре”, заяви министърът.

Абитуриентите бяха поздравени и от кмета на Каварна Цонко Цонев. Той покани на импровизираната сцена три зрелостнички от ромския квартал „Хаджи Димитър” и заяви, че интеграцията в Каварна е реална. Цонев посочи, че за първи път министър на земеделието посещава ресорната гимназия в Каварна.

„Нека бъдете креативни и да надграждате знанията си, за да бъдете конкурентноспособни в живота”, пожела областният управител д-р Новоселска.

Тържеството завърши с шоу на специалните гости – Румънеца и Енчев.

Изпратиха зрелостниците на земеделската гимназия в Каварна
netinfo