Изложба набира средства в Добрич за кампанията Жълти стотинки
Изложба набира средства в Добрич за кампанията Жълти стотинки / Дарик Добрич

Поредна художествена изложба се организира в нетрадиционното пространство на хотел-ресторант "Вила ди Полета" в Добрич. Тя представя 40 картини на четири дами - Мая Спасова, Донка Пехливанова, Таня Костадинова и Галина Полименова, които не са професионални художнички. Изложбата ще бъде открита в 18.00 ч.. Живописните платна ще бъдат подредени в двете зали на ресторанта и във фоайето на хотела и ще останат там до края на годината, информира за Дарик управителят на "Вила ди Полета" Богдан Богдев.

Експозицията е благотворителна в полза на кампанията „Жълти стотинки", която вече четвърта година събира средства за различни болнични заведения. Миналата година 9 100 лева бяха дарени на добричката МБАЛ - за закупуване на монитори с кислородна сатурация за недоносените бебета в отделението по неонатология. Сега кампанията е за Университетска болница „Свети Георги" в Пловдив, като със събраните пари ще се набавят апарати за прецизни вливания, обслужващи предимно деца.

Общо 5 307 лева бяха събрани на 1 юни т.г. от ученици и фирми-дарители в няколко града - Пловдив, София, Варна, Добрич, Бургас, Асеновград и Перущица. В 31 училища, 2 детски градини, читалища и множество магазини и аптеки бяха сложени касички за набиране на средства. Събирането на жълти монети ще продължи до 6 декември. Тогава стотинките ще се приемат в специални пунктове в 7-те града.