/ netinfo
Протест на родители и близки на деца и хора с увреждания ще се проведе днес и в Добрич. Недоволните ще се съберат в 11.00 часа пред сградата на Община Добрич. 

Техният митинг е част от Петия националния протест, който е организиран пред Народното събрание в София. За пореден път близките на хора с уреждания ще поискат от държавата бюджет за лична помощ, според потребностите на човека с увреждане, както и изготвянето на регистър на лицата с увреждания, по заболявания и Закон за личната помощ, който да е ориентиран към всеки човек, според индивидуалните му потребности.

Детските добавки и помощите за деца с увреждания ще се отпускат по настоящ адрес на родителите?
 
На днешния протест родителите ще поискат нормален живот за децата си и след навършване на 18 години - чрез право на средства за лична помощ, в размер на не по-малко от две минимални работни заплати, и за хора, получили увреждане преди навършване на пенсионна възраст. .

Манолова настоява за промяна на нормативната уредба за помощите за деца с увреждания
 
Лекарите от столичните ТЕЛК комисии подкрепят исканията на майките и предлагат изключване на несериозните заболявания от наредбата за медицинска експертиза, завишаване на процента за намалена работоспособност на някои тежки заболявания, както и разширяване на списъка от заболявания, за които се дава пожизнен ТЕЛК.