Художествена галерия - Добрич
Художествена галерия - Добрич / Дарик Добрич
Художествена галерия – Добрич ще представи изложбата „Мисли, моменти, движения” на Дружеството на художниците Бург е. V. – Германия. Идеята за представянето принадлежи на Зорница Шьонфелд, която е родена в Добрич. Тя е арт терапевт и психотерапевт.Нейни учители в изкуството са Цветан Манев, Тодор Балев, Янко Атанасов и Павлин Пенев.  
 
Дружеството на художниците Kunstverein Burg e.V. е основано през 2015 г. в Бург (Dithmarschen) кaто сдружение с нестопанска цел oт художници и почитатели на изкуството. В момента в него членуват 17 души, чиято цел е да популяризират изкуството в Бург и извън него с идеята то да е разбираемо, достъпно и атрактивно за младите хора.
 
До момента са открити 12 изложби с участието на над 30 художника, с повече от 2000 посетители. Дружеството работи в сътрудничество с регионални институции като Рехабилитационният център Бухолц и Къщата на чая, Бург.
 
В Добрич художниците от Германия гостуват за пръв път. Официалното откриване на изложбата е на 4 август от 18.00 часа в Художествената галерия. Експозицията с участието на десет автори, ще може да бъде разгледана до 14 август 2017 г.