/ iStock/Getty Images
Всички фестивални събития са със свободен вход
Международният фестивал на младите в изкуството "Виа Понтика" в Балчик открива афиша си с брейк танци на групата "Екс Енерджи Крю", аплодирана от публиката и на форуми във Великобритания, Италия, Гърция, Нидерландия и други страни.

За началото на 14-ото издание на студентския форум съобщават от сдружение "Виа Понтика", председателствано от актьора Красимир Ранков. "Екс Енерджи Крю", чийто ръководител е възпитаникът на НАТФИЗ по специалността "Театър на движението" Калин Калинов, съчетава в танците духа на улицата с нови театрални тенденции.

Доброволци от европейски държави ще работят в „Двореца“ в Балчик

Групата има и школа за обучение на деца. Шоуто ще бъде на Откритата сцена на културно-информациония център "Мелницата" от 16 часа, посочват организаторите.

В първата фестивална вечер Държавният драматичен театър в Търговище ще представи комедията "Премълчаното" от Ерик Асус под режисурата на Владимир Петков.
Фестивалът "Виа Понтика" в тазгодишното си издание, което ще продължи до 15 септември, е сцена за изяви на студенти и преподаватели от Националния университет по изкуствата в Букурещ, Националната художествена академия и Националната музикална академия "Професор Панчо Владигеров" в София.

Всички фестивални събития са със свободен вход, но при спазване на новите противоепидемични мерки за запълване до 50 на сто на местата за зрители.
БТА