Ефективни присъди за трима грабители на 8 дамски чанти
Ефективни присъди за трима грабители на 8 дамски чанти / netinfo
Ефективни наказания постанови Добричкият окръжен съд за трима младежи, извършили в различно съучастие общо 8 грабежа на дамски чанти, съобщават от пресслужбата на съда. Грабежите са извършени в периода от 7 ноември до 9 декември миналата година.

Съдебният състав признава за виновен 19-годишния добричлия Мартин Ангелов, че в условията на продължавано престъпление е извършил 8 грабежа след предварителен сговор с двама съучастници. Той трябва да изтърпи наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим.

Съучастниците на Ангелов също са признати за виновни. 22-годишният Севдалин Кирилов от Добрич е осъден на 4 години и 3 месеца лишаване от свобода, а 27-годишният Димитър Паскалев, жител на Димитровград получава наказание от 1 година и 10 месеца.

Тримата произхождат от ромски семейства, неженени са и не работят. Единствено Паскалев е завършил средно образование. Ангелов и Кирилов имат предишни осъждания за кражба, а срещу Ангелов и Паскалев се водят две досъдебни производства за кражби в Провадия и в Добрич.

Решението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано пред Апелативен съд в срок от 15 дни. До влизане на присъдите в сила тримата остават с най-строгите мерки за неотклонение „задържане под стража”.

Мартин Ангелов и Димитър Паскалев са осъдени да заплатят и обезщетение от 4 500 лв. на една от потърпевшите, получила средна телесна повреда при нападението им. Осемте жени са напълно обезщетени за причинените им имуществени вреди.