Дълговете на ВиК към Енерго Про разсрочени за пет месеца
Дълговете на ВиК към Енерго Про разсрочени за пет месеца / DarikNews.bg

Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Енерго-Про се споразумяха за дълга на ВиК-Добрич, съобщават в писмо до медиите от Енергото това, което регионалният министър Лиляна Павлова обяви преди два дни.

От Електроразпределителното дружество казват, че се отменят заплануваните за тази седмица прекъсвания на тока.

МРРБ като принципал на водното дружество осигури половината от дължимата сума и тя постъпи по сметката на Енерго-Про. Останалата половина от задължението, което е 5 млн.лева, трябва бъде заплатена на части през следващите пет месеца. От Енерго-Про изрично подчертават, че водното дружество трябва да заплаща в срок както вноските по разсрочването, така и бъдещите си текущи задължения за консумирана електроенергия.

„Напълно съзнаваме неудобството на жителите на град Добрич и много съжаляваме, че решението не беше намерено, когато предупреждавахме за тази ситуация. Надяваме се, че всички разбират, че не можем да рискуваме финансовата стабилност на електроразпределителната компания и сигурността на електрозахранването на нашите клиенти в цяла Североизточна България, за да кредитираме държавното дружество ВиК Добрич. Искрено се надяваме ВиК Добрич да изпълнява задълженията си по подписаното споразумение и ние да можем да продължим с нормалната си работа по доставката на електроенергия.” – споделиха от Управителния съвет на Енерго-Про ЕАД.