Две години за използване на чужда кредитна карта и три години за кражба получи добричлия
Две години за използване на чужда кредитна карта и три години за кражба получи добричлия / Дарик Добрич - архив

Наказание „лишаване от свобода” за срок от две години постанови Окръжен съд – Добрич на добричлия, използвал чужда дебитна карта без съгласието на титуляра и изтеглил сумата от 800 лв. Наказанието следва да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Със същата присъда подсъдимият  М. Л. Н. е признат за виновен и в това, че в периода от 09.12.2013г. до 11.12.2013г. в Добрич, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на нож,  е отнел чужди движими вещи от владението на Иван Стоянов Симеонов от Добрич. Откраднатите вещи, сред които компютърна техника, дрехи и храни са на обща стойност 750 лв.

За извършеното престъпление Съдът е определил наказание „лишаване от свобода” за срок от три години, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Съдът е постановил подсъдимият да изтърпи най–тежкото от  определените наказания, а именно – „лишаване от свобода” за срок от три години. Съдът е разпоредил и глоба в размер на 800 лева.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от постановяването й.