Цветна черга в парка на Добрич
Цветна черга в парка на Добрич / БГНЕС
От първи юни в Градски парк „Свети Георги“ ще бъде подреден цветен килим във вид на добруджанска черга, съобщиха от общината. За направата на килима са използвани 3500 цветя от пет вида, като общата дължина на чергата е 30 метра.

В най–широката си част тя е с размер 2 метра, а в най–тясната 90 см. Цветята се осигуряват от Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“ и ще наподобяват разстлана черга. В изработката на добруджанската черга участваха ученици от Професионалната гимназия по аграрно стопанство и от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов“. 

Композицията се състои от 30 пана от поцинкована мрежа, в която ще бъдат поставени контейнерите с цветята. Чергата ще бъде разположена в продължение на 10 дни в парка в началото на езерото, като мястото не е избрано случайно - там пешеходната настилка също наподобява добруджанска черга. С част от летните цветя в чергата, ще бъдат наградени спечелилите конкурса "Добри примери има" след "сгъването" на чергата.