Добруджа 07 - есенен първенец в дивизията си
Добруджа 07 - есенен първенец в дивизията си / netinfo

„Добруджа 07" постигна седмата си победа във Висша лига, с което стана и есенен първенец във втора волейболна дивизия на България, съобщават от отбора. При гостуването си на „Дунав" Русе добричките волейболисти доказаха, че през този сезон трудно някой ще може да застраши основната им цел - влизане в Суперлигата на страната. Двата състава преди този мач бяха лидери в класирането с равен брой точки, но с представянето си в русенската зала възпитаниците на треньора Георги Петров демонстрираха явното си превъзходство над своите конкуренти и заслужено спечелиха с 3:1 гейма (25:21; 17:25; 25:19; 25:20).

До Русе не успяха да пътуват феновете на тима, макар от ръководството на клуба да бе осигурен автобус. Решението се взе заради непочистените от снягонавяванията пътища на Североизточна България. Почитателите на добричкия волейбол наблюдаваха срещата в пряко предаване в Интернет.

След празниците, на 3 януари, треньорът Георги Петров отново събира отбора в тренировъчната зала, за да започнат подготовката си за втория полусезон, стартиращ на 2 февруари. В процес на договаряне са няколко контролни срещи с клубове от Суперлигата на България, с които добричкият отбор трябва да навлезе в състезателен ритъм преди първия им мач като гости на „Ботев" Луковит.

В класирането в дивизията в момента "Добруджа 07" е на първо място с 8 изиграни срещи, от които 7 победи и една загуба и заслужени 21 точки.