Добричлии сигнализират за некачествен  ремонт и вандалски прояви в парка
Добричлии сигнализират за некачествен ремонт и вандалски прояви в парка / Дарик Добрич

В последната седмица в община Добрич са зачестили сигналите от граждани за състоянието на градския парк, съобщи кметът Йордан Йорданов. Жалбите са свързани с некачествено извършени ремонтни дейност и последващото стопанисване на обектите.

Кметът отбеляза, че ремонтът на градския град е приет с протокол, но той все още не е подписал удостоверение за добре свършена работа заради нередности, които трябва да бъдат отстранени. На игрищата не са монтирани всички осветителни тела, а на някои площадки има дефекти по настилките, поясни Йорданов. Той е получил уверение от фирмата-изпълнител, че нередностите ще бъдат отстранени в кратки срокове.

Заедно с жалбите за некачествени ремонтни дейности в общината постъпват и сигнали за вандалски прояви, като например хвърлена в езерото пейка. Йордан Йорданов предупреди, че нарушителите ще бъдат санкционирани строго и припомни, че глобата за първо нарушение е от 100 до 300 лева. Вече са проведени разговори с охранителната фирма и с полицията за засилване на контрола в градската градина.