/ Дарик Добрич
За седма поредна година Добрич е част от световния календар по тенис за жени. На кортовете на тенис клуба в градски парк „Св. Георги“ вчера и днес се провеждат квалификациите на международния турнир по тенис за жени „Изида къп“ с награден фонд 25 000 долара.

От 18 до 23 септември са срещите от основната схема, които ще излъчат шампионите на сингъл и при двойките. Турнирът е сред най-силните не само в България, но и в света. Интерес към него тази година са проявили общо 54 състезателки от близо 20 държави. 30 от тенисистките са участнички в квалификациите, а 24- в основната схема.

Висока оценка за домакинството  на ТК „Изида” даде международният съдия по тенис и супервайзор на турнира Веселина Донева, както и много от чуждестранните участнички в състезанието. „Като цяло турнирът е доста силен.

Албена стартира подготовката си за “Европейски курорт на спорта 2019 година”

През изминалите години винаги сме оставали с много позитивна оценка за цялостната организация на турнирите”,
сподели Владислав Матеев - турнирен директор на „Изида къп”. Той информира още, че тази вечер за състезателките е организирано специално парти с участието на диджеи, фотографи  и волейболния клуб „Добруджа 07”.

На 18 септември от 17.00 часа на централния корт на „Изида” ще се състои открита тренировка за децата на Добрич, в която ще се включи най-силната българска тенисистка при девойките Гергана Топалова, която е сред участниците в турнира.

Тя също не скри добрите си впечатления от перфектната организация и домакинство на състезанието и сподели, че след надпреварата в Добрич й предстои участие в няколко турнира с награден фонд от 25 хиляди и 60 хиляди долара в Австралия.

„Надявам се в Добрич да покажа най-добрия си тенис и предполагам, че ако играя добре мога да стигна напред в турнира”, сподели Гергана Топалова.