Десетина души се отзоваха на поканата за протест в Добрич
Десетина души се отзоваха на поканата за протест в Добрич / Дарик Добрич

Десетина добричлии се включиха в протеста, организиран днес в Добрич пред църквата "Свети Георги". Той беше иницииран от Гражданско сдружение "Обединение за Добруджа" и граждански форум "Промяна" срещу монопола на електроразпределителните дружества, срещу високите сметки за ток и вода и завишената такса смет в Добрич, както и срещу корупцията на всички нива в държавата. Събралите се изразиха подкрепа за БДЖ и се обявиха за отварянето на ТЕЦ Варна.

Сред актуалните проблеми в страната е и въведеното изискване земеделските бензиностанции да имат измервателни системи и дистанционна връзка с НАП, заяви пред Дарик един от организаторите на протеста Веселин Влаев.

Ние бяхме сред активните протестиращи преди 2 години срещу монополите, но проблемите останаха, посочи Димитър Желязков, също член на двете организации. Според него слабото участие на добричлии в протеста е заради умората у хората, които не вярват, че може да се случи нещо по-добро. Желязков обяви, че присъстващите ще приемат декларация с исканията си, която ще бъде изпратена до Народното събрание.
Държавата ни няма да се оправи и ще тънем в нищета и мизерия, докато хората се страхуват да излязат и да протестират, посочиха още излезлите на митинг в Добрич.

Проявата премина без озвучаване, въпреки предварително обявеното намерение да има микрофон, който да бъде предоставян на всеки, който иска да говори. Протестиращите не носеха и плакати.