Център за социални услуги в семейна среда разкриват в Крушари
Център за социални услуги в семейна среда разкриват в Крушари / netinfo

Център за социални услуги в семейна среда ще бъде изграден в община Крушари, съобщават от кметството. Там стартира проект по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”,  дейности “Социален асистент” и ”Домашен помощник”.

По проекта ще се наемат хора за обгрижването на 30 лица с увреждания и самотноживеещи стари хора от цялата община. Центърът ще е разположен на първия етаж в сградата на общинската администрация. Всеки ден от 7.30 до 18.00 часа, както и в почивните дни, в него може да се получи информация за проекта, да се направи индивидуално или семейно консултиране, да се попълнят необходимите документи за ползване на предоставяните услуги.

Разяснителната кампания сред жителите на общината ще започне от 15 юли, като в нея са включени разпространение на брошури и плакати, посещения в селата от общината, срещи с клубовете на пенсионера, индивидуални консултации по домовете на старите хора. Интересът към проекта е много голям, което е индикатор за необходимостта от подобен вид социална услуга в общността, коментират от кметството.

Проектът ще се реализира в рамките на 12 месеца. Общата му стойност е 64 317 лева, от които 59 829 лева е безвъзмездно финансиране по оперативната програма.