Бурният вятър затвори временно ГКПП Кардам и спря тока в няколко изборни секции
Бурният вятър затвори временно ГКПП Кардам и спря тока в няколко изборни секции / ЧЕЗ; Дарик Добрич

Временно бе преустановено преминаването през ГКПП-Кардам заради повреди и щети, възникнали вследствие на бурен вятър, съобщиха от пресцентъра на МВР. Според ОД на МВР-Добрич проблемът е бил на румънска територия. От РС”ПБЗН” пък съобщиха, че между с.Йовково и граничния пункт има много паднали дървета, които затрудняват движението. На място са изпратени екипи на Областното пътно управление и ПБЗН, които разчистват пътя. Движението е възстановено.

Дарик научи и за проблем в изборни помещения в общините Тервел и Добричка. Заради бурния вятър е спряло ел.захранването в няколко секции. От РИК обясниха, че в светлата част от деня това не е проблем за работата на комисиите и няма причини изборният процес да се прекъсва. От община Добричка са предприели мерки за възстановяване на ел.захранването.

Заради нападала мазилка е затворен централният вход на ОУ”Йордан Йовков” в Добрич, където има 6 избирателни секции. Избирателите могат да влизат в сградата през резервен вход. Близо 40 са сигналите в РС"ПБЗН" за изпочупени клони и дървета.

Бурният вятър затвори временно ГКПП Кардам и спря тока в няколко изборни секции
netinfo