Заредиха с фенери изборните секции в Добричко
Заредиха с фенери изборните секции в Добричко / Дарик Добрич

Обстановката в Добричка област постепенно се нормализира, след като десетки села в региона останаха без ток заради силния вятър. В момента е възстановено електрозахранването във  всички секционни избирателни комисии, доставени навсякъде са фенери, за да не бъде възпрепятствано гласуването до края на изборния ден, в случай че отново има проблеми с електричеството по места, информира за Дарик председателят на РИК – Добрич Добромир Добрев.

Вятър със скорост 22 метра в секунда по –рано през деня остави без ток голяма част от община Добричка  -  селата Карапелит, Стожер, Козлодуйци, Лясково, Методиево, Добрево, Поп Григорово, Росеново, Свобода, Овчарово. В село Ведрина паднало дърво върху електрически стълб остави без ток много от жителите, а част от ламаринен покрив се е  сгромолясал върху електирчески жици на същата улица, разказа пред Дарик секретарят на община Добричка Соня Георгиева. Според нея две от селата - Карапелит и Подслон продължават да са без ток, а секционните избирателни комисии там работят на фенери и прожектори.

От РС ПБЗН са осигурили на жителите на Ведрина агрегат и електрозахранването вече е възстановено.

Без ток са две села в община Тервел – Жегларци и Кочмар, съобщи кметът на Тервел Живко Георгиев.

Екипите на Пожарната служба са се отзовали и на сигнал в генералтошевското село Петлешково, където са отстранили паднало дърво  върху  двуетажна жилищна кооперация. Няма пострадали хора при инцидента, а материалните щети се изразяват в счупени керемиди по покрива на сградата, съобщи Дарин Димитров - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" – Добрич.

В Добрич пожарникарите са отстранили паднало дърво върху къща по ул. „Вежен” 26. Обезопасен е и районът около паднало върху ограда дърво по ул.”Батак” в Добрич. Дървото е изтеглено така че да не пречи на преминаващи хора и автомобили, а утре ще бъде отстранено, съобщи Дарин Димитров.