Листата на "БСП за България" с водач Красимир Янков
Листата на "БСП за България" с водач Красимир Янков / Дарик Добрич
Листата на коалицията бе представена в Каварна
В БСП си заложихме три задачи и две от тях вече са постигнати – да предложим достойна кандидатура за президент, която да бъде одобрена от гражданите, и да свалим Бойко Борисов от власт. Сега остава най-трудната – да получим подкрепа на парламентарните избори и да победим. С тези думи се обърна към избирателите в Каварна водачът на листата на „БСП за България“ Красимир Янков. В залата на Читалище „Съгласие“ бяха представени кандидатите за народни представители от коалицията за региона. По-рано през деня те се срещнаха с жители на село Българево, на кв. „Хаджи Димитър“ в Каварна и с персонала на местната болница.
 
Всички кандидат-депутати изтъкнаха в думите си към публиката, че БСП е реализирала първи стъпки за голямата промяна, като е доказала, че Каварна може да бъде червена, след като на местните избори за кмет бе избрана Нина Ставрева; както и с победата на Румен Радев и Илияна Йотова в изборите за президент и вицепрезидент.

"БСП за България" в Каварна
Дарик Добрич

 
Срещата протече под мотото „Не на санкциите срещу Русия“. Водачът на листата Красимир Янков заяви, че трябва да се противопоставяме на решенията на Брюксел, когато търпим загуби. „Нашата позиция трябва да бъде съобразена с националния интерес“, каза той и добави: „Аз претендирам нашата партия да е отстоявала националния интерес от охраняването на държавната граница до грижата за малките деца, през целия период на демократичните промени.“
 
В залата бе и Светлана Шаренкова, председател на Форум „България – Русия“, член на Националното ръководство на БСП. Тя припомни, че Янков е оглавил протеста срещу шистовия газ в Добруджа, организирал е референдума за АЕЦ Белене, издигнал е Нина Ставрева за кмет на Каварна. „Промените започнаха от него“, каза тя и се обърна към присъстващите с думите: „Той е лидер, когото трябва да следвате. Той няма да ви подведе, неговата дума е мъжка, и ще направи така, че Добруджа да се възроди, да се върнат руските туристи.“  
 
От сцената в морския град, кандидатите получиха силна подкрепа в лицето на кмета Нина Ставрева. „Всички желаем промяната, която дойде в Каварна, да се случи в България“, заяви тя. Ставрева посочи, че познава водача на листата Красимир Янков от години и вярва в него. “Той следва безапелационно завета на Левски – „Дела трябват, а не думи“. Това е човек, при който няма празни обещания. Всеки конкретно поет ангажимент се изпълнява“, посочи Ставрева. Тя определи листата на коалицията като „Отборът на Златна Добруджа“ и посочи, че днес България има нужда от нова алтернатива и добро управление, което да върне националното самочувствие и достойнство на всеки българин.

"БСП за България" в Каварна
Дарик Добрич

Срещата завърши с концерт на група "Грамофон".

"БСП за България" в Каварна
Дарик Добрич