Ботаническата градина предлага провеждане на лични празници в екзотична среда
Ботаническата градина предлага провеждане на лични празници в екзотична среда / Ботаническа градина Балчик

Университетската ботаническата градина в Балчик организира изнесени граждански и църковни сватбени ритуали, като цената за настоящата година е 250 лв., съобщават от ръководството на градината. Изборът на конкретна част от парковите пространства за ритуала е на младоженците. Когато елементи от ритуала се провеждат в сгради, разположени в парка, е необходима резервация и в Администрацията на Културен център „Двореца”.

Освен сватбен ритуал, Университетската ботаническа градина дава възможност в парковите пространства да се организират и градински тържества – концерти, ревюта, фирмени срещи и представяния, сватбени тържества и юбилеи. В този случай цените са съответно 900 лв. при продължителност на събитието от 1 до 3 часа и 1440 лв. – при продължителност от 4 до 6 часа.

Ботаническите градини по света отдавна са естествен декор за множество събития – сватби, фирмени мероприятия, годишнини, корпоративни и семейни срещи.  Кралските ботанически градини в Лондон и Единбург, градините в Бруклин, Атланта, Чикаго или Бризбейн предлагат уникални места за едни от най-важните моменти в живота на всеки. Така ботаническите градини изпълняват и част от своите социални функции.