Добруджа 07 спечели Купата на България по волейбол през тази година
Добруджа 07 спечели Купата на България по волейбол през тази година / ВК
Проектът "ВК Добруджа 07" е така създаден, че напускането на спонсор или треньор да не му се отразят
„Бюджетът за предстоящия състезателен сезон на ВК ”Добруджа 07” е осигурен, имаме и новопривлечени спонсори. Няма нищо трагично около клуба”, каза пред Дарик членът на УС Веселин Велев.

Собственикът на „Изида” Младен Матеев вече не е сред спонсорите на най-успешния добрички клуб, каза той самият пред Дарик. Матеев заяви, че той е обявил пред УС оттеглянето си още на 7 май 2016 година, заради различия относно политиката на управление на клуба. „Проблеми няма да има, защото проектът „ВК „Добруджа 07” и мениджмънтът му са така създадени, че да не зависят от присъствието или отсъствието на един от спонсорите”, коментира Матеев.

Клубното ръководство е останало неприятно изненадано от напускането в средата на юли на треньора Мирослав Живков, който има предложение от Иран. „ Живков е в основата на успехите на отбора през последните 4 години. Ние му предложихме нов 4-годишен план за развитието на клуба, в който той да участва, и той прие. Разбира се, има право да отиде, където поиска, но той пое ангажимент към нас, след което ни остави в такава ситуация”, коментира Велев.

Треньорът Петър Пенев, който е от нашата ДЮШ, получава шанс от ръководството и има подкрепата му да води отбора през новия сезон.  Алекс Грозданов отива да играе във Верона, трансферът е 99% сигурен, каза още Велев. Светльо Арнаудов е преотстъпен в Русе.

Към Илия Петков има интерес от Нефтохимик, но преминаването му в редиците на шампиона вероятно няма да се случи. Позицията на ръководството е играчи да бъдат пускани само при оферта от чужбина, а не от наши отбори.

С Трифон Лапков договорът е бил за 1 плюс 1 година. Ръководството не продължава отношенията си с него заради слаби резултати.

Към момента се водят преговори за привличане на няколко нови играчи.