БЧК спря временно раздаването на хранителни помощи за нуждаещи се
БЧК спря временно раздаването на хранителни помощи за нуждаещи се / Дарик Нюз - архив

Областният съвет на БЧК спря временно раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се граждани в Добричка област заради лошото време и усложнената метеорологична обстановка. Акцията стартира на 3 януари и се осъществява чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

В ефира на Дарик директорът на ОС на БЧК – Добрич д-р Артюн Еринозов заяви: „Спряхме раздаването на продуктите  на 10 януари поради невъзможност да стигнем до определените за това  пунктове. Оказахме се в много тежка ситуация, при която нашите машини закъсаха по пътищата. Това на практика поставя в риск живота и здравето на нашите служители и доброволци”.

Общо 6 156 души в Добричко имат право да получат хранителни помощи от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се.  В първия транш на програмата е предвидено раздаването на пакети, всеки от които съдържа  брашно, ориз, спагети, картофено пюре, месни и зеленчукови консерви, компоти, захар и вафли, на обща стойност 67 лв. В Добрич помощите се раздават в Клубовете на пенсионера в кв. "Хр. Ботев" и на ул. „Дунав", в сградата на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) на ул. „Бачо Киро", № 5А, южно крило (в близост до пазара) и в ДКЦ-2.

Д-р Еринозов увери, че храните са в наличност, пакетирани и с дълъг срок на годност. „В днешния ден е невъзможно да бъдат раздавани храни. Ако от утре обаче условията позволят, отново ще заредим всички пунктове и раздаването ще продължи по график” – потвърди директорът на ОС на БЧК.

Крайният  срок за раздаването на храните е до 20 март 2017 г.