Областният управител и БЧК призовават да подкрепим пострадалите в Хитрино
Областният управител и БЧК призовават да подкрепим пострадалите в Хитрино / Областна администрация - Добрич

Областният управител Детелина Николова съвместно с Областния съвет на БЧК Добрич и неговия директор д-р Артюн Еринозов се обръщат към жителите на област Добрич с апел да помогнат на пострадалите при тежкия инцидент, станал  в шуменското село Хитрино.

„В трудни моменти трябва да бъдем обединени, за да дадем сили и вяра на пострадалите при взрива на цистерната, отнел човешки животи и разрушил десетки домове” - призовава Областният управител Детелина Николова. Тя и д-р Еринозов апелират към всеки добруджанец да помогне според възможностите си, за да могат жителите на Хитрино да преодолеят по-скоро болката и страданието.

В сградата на Областна администрация, на първия етаж, е поставена кутия за дарения „Помощ за Хитрино“. Събраните средства ще бъдат преведени по национална сметка в помощ на пострадалите жители на Хитрино.

Българският червен кръст вече стартира дарителска кампания за пострадалите от село Хитрино. 1466 е постоянен номер за бедствена готовност. Всеки SMS е на стойност 1 лев без ДДС.