Бандити грабят мобилни телефони
Бандити грабят мобилни телефони / netinfo

Бандити нападнаха граждани на Добрич и отнеха мобилните им телефони, съобщават от полицията. На 9 ноември, около 16.30 часа в Първо районно управление на МВР-Добрич е получено съобщение от три 15-годишни момчета, за това че около 16.15 часа в района на градския парк три неизвестни лица чрез заплаха са им отнели мобилните телефони, марка "Нокиа". Образувано е досъдебно производство.

По-късно същия ден, около 19.50 часа, около подлеза на пазара е извършен нов грабеж над 19-годишен младеж от Добрич на мобилен телефон и други вещи. Сравнявайки описанията на извършителите, полицаите са стигнали до заключението, че вероятно се касае за едни и същи лица. Незабавно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия за установяване извършителите на двете престъпления. Работата по случаите продължава от служители на Първо РУ на МВР.

Във връзка с тези нападения Областна дирекция на МВР-Добрич призовава гражданите, разполагащи с някаква информация или станали очевидци на деянията, да се обадят на телефони 112 и 166 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им ще бъде гарантирана.