Атанас Атанасов от Атака: Партиите трябва да работят в подкрепа на бизнеса
Атанас Атанасов от Атака: Партиите трябва да работят в подкрепа на бизнеса / Дарик Добрич

Мисията на партия Атака е да отстоява националните интереси във всяка една област – в енергетиката, в здравеопазването, в социалната сфера. Със скандалите около лидера Волен Сидеров по-скоро се отвлича вниманието от наболелите проблеми на обществото. Така областният координатор и общински председател на Атака в Добрич Атанас Атанасов коментира ситуацията около искането за сваляне на имунитета на Сидеров. Според Атанасов емоциите и в бизнеса, и в политиката трябва да са умерени и контролирани.

„В годините, в които се занимавам с политика съм имал и доста разочарования, но никога не съм се страхувал да изказвам и отстоявам личното си мнение, дори когато то не съвпада с това на централното ръководство на партията” – заяви Атанасов и даде за пример недоволството на местните структури на Атака по повод номинациите в партийната листа в Добрички избирателен район на последните парламентарни избори.

В момента акцентираме върху подписката за удължаване на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци, съобщи още областният лидер на Атака. Той информира, че до момента в областта са събрани около 6 хиляди подписа. „Добруджанци по принцип подкрепят подписката, но съществува един страх да не се злоупотреби с личните им данни. На места в по-малките населени места отделни кметове се опитват да саботират инициативата” – каза Атанасов.

Според него различните националистически формации отклоняват част от симпатизантите на Атака, но въпросът е хората да преценят коя националистическа партия носи в себе си ценностна система и до каква степен може да я отстоява. „Много хора говорят в момента за националните интереси, но въпросът е кой може да поеме реална отговорност и да свърши нещо конкретно” – категоричен бе пред Дарик областният лидер на Атака.

Неговата лична прогноза е, че преди евровота няма да има предсрочни парламентарни избори, нито след тях в скоро време, защото партиите не са готови за това.

„Хората се интересуват вече от физическото си оцеляване и са безкрайно обезверени от многото обещания на политиците. Нормално ли е в град като Добрич най-голямата инвестиция за 2013 г. да е един супермаркет от голяма търговска верига. За мен това е много сериозен проблем. Независимо коя партия е на власт, трябва да се работи и то много усилено в подкрепа на бизнеса и за привличане на инвестиции” – коментира още Атанасов.