Асфалтираха улици в Шабла
Асфалтираха улици в Шабла / община Шабла
Приключи асфалтирането на някои от най-важните за движението в Шабла отсечки от улици в морския град, съобщават от общината. Извършени бяха и „зачиствания“ към всички пресечни улици и междублокови пространства. Част от поръчката беше и изпълненото чакълиране на ул. „2-ра“ в с. Езерец. На ул. „Комсомолска“, към СУ „Асен Златаров“ бе направена и повдигната пешеходна пътека.

Стойността на проекта е над 550 000 лева, от тях 500 000 лв. са предоставени от държавния бюджет, а делът на община Шабла е 51 240 лв.
 
Изпълнител на поръчката е „Пътно строителство“ АД – Добрич.

Асфалтираха улици в Шабла
община Шабла

Участъците за ремонт бяха избрани както заради лошото състояние на настилката им, така и за облекчаване на интензивния трафик (най-вече на тежкотоварни автомобили) по улиците „Равно поле“ и „Нефтяник“.

В процес на одобряване е и проект по Програмата за развитие на селските райони на стойност около 1,5 млн. лева. По него ще бъдат основно рехабилитирани улиците „Комсомолска“, „Марица“, „Нов живот“, „Беласица“ и „Заводска“ до кръстовището със „Струма“. Предвид тежките административни процедури по Програмата се очаква ремонтът да започне едва след около година.