Ангобой капела ще зарадва добричлии с барокови изпълнения
Ангобой капела ще зарадва добричлии с барокови изпълнения / netinfo

„Ангобой капела" ще свири в рамките на Седмицата на камерната музика - Добрич'2009. Уникалният ансамбъл на един от най-известните български издатели - Анго Боянов ще представи стари неаполитански и ладино (сефарадски) песни, които са реализирани по проект „Музика Медитеранеа".

В „капелата" се изявяват самият издател, който свири на мандолина, съпругата му Ана Боянова - вокал, подпомогната от Емил Калев, който акомпанира и на китара, и Александър Симов - изпълнител на лютня.

Това е предпоследният концерт от Седмицата на камерната музика. Всички прояви са от 19 часа в Огледална зала. Утре, 12 май, форумът ще закрие квартет QUATRO с участието на Дарина Василева - пиано.

„Ангобой капела" е сформирана през пролетта на 2002 г. по идея на поета, преводача и издателя Анго Боянов. След музикалното си образование Емил Калев е завършил НАТФИЗ „Кр. Сарафов", специалност актьорско майсторство за куклен театър. Александър Симов е завършил Музикалната академия, специалност китара и има собствен албум с предкласически произведения. Поетесата Ана Боянова е завършила Музикална академия със специалности солово пеене и пиано.

Повечето изяви на музикантите досега са свързани с участия в литературни премиери, изложби и спектакли. Тяхното аплоа са песни и инструментални творби от Средиземноморието.