Административният съд чака нова съдебна зала
Административният съд чака нова съдебна зала / netinfo
Административният съд в Добрич спешно се нуждае от втора съдебна зала, алармира председателят на съда Светла Борисова. Ползваното в момента помещение за съдебна зала е недостатъчно като обем и не осигурява необходимата публичност за делата, обясни съдия Борисова. За проблема е сезирано министерство на правосъдието.

548 дела са били образувани в Административен съд – Добрич от създаването му през март 2007 г. до края на годината, сочи анализ на работата на съда. От тях административните дела, разглеждани на първа инстанция са 330.

Образувани са общо 218 касационни дела, като от тях наказателните касационни производства са 207.

В Административен съд – Добрич са били образувани 15 дела по жалби срещу решения на Общинските избирателни комисии за местните избори. От тях 4 дела са прекратени поради недопустимост на жалбите и 11 дела са решени по същество. По две от делата решенията на Общинската избирателна комисия при община Добричка са били отменени и обявен за недействителен избора на кметове в селата Стожер и Бенковски.

Тепърва на национално ниво ще се обобщава работата на съдилищата по изборните дела, общото заключение, обаче е, че съдът не трябва да се превръща в нова избирателна комисия, коментира съдия Борисова.