Община Добрич ще проведе на 29 април конкурса - рецитал За да я има България
Община Добрич ще проведе на 29 април конкурса - рецитал За да я има България / Дарик Добрич
Областният конкурс – рецитал „За да я има България“, организиран от Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“, ще се проведе на 29 април, съобщиха от общината. В конкурса ще участват 300 ученици от общините Добрич, Добричка, Тервел, Крушари, Балчик и Каварна.Участниците ще представят по свой избор произведения от българската поезия, проза и драматургия. Произведенията са посветени на България, нейните герои, природни красоти, забележителности, обичаи и традиции.
 
За голяма част от най-малките участници от първа възрастова група - подготвителен клас или група, конкурсът ще бъде първа изява на сцена, а за останалите - възможност да покажат своята артистичност при интерпретиране на произведения на български поети и писатели.
 
Конкурсът се очаква с нетърпение и вълнение от родители и учители, които са ангажирани с подготовката на децата. Макар и организиран за първа година, той е на път да постигне главната си цел, а именно да пробуди национално самочувствие у децата и младите хора, коментират от общината.
Ще бъде присъдена специална награда на кмета на община град Добрич, както и награди за I,II,III място за всяка възрастова група, както и грамоти за участие за всеки участник.