Заяд Ел Масри със съпругата си Галина
Заяд Ел Масри със съпругата си Галина / netinfo
Бизнесменът със сантиментална изненада към гостите си
Ел Масри
netinfo

Бях на 16, когато пристигнах в България, неусетно вече съм на 50. Благодарен съм за този живот, в който видях и трудности, но не мога да кажа, че беше лош, напротив - прекрасен е! Благодаря на България, която направи повече за мен, отколкото аз за нея. Щастлив съм за уникалния шанс да създам началото на своя род тук в тази страна". Това каза пред своите 50 души - гости, бизнесменът Зияд Ел Масри, който вчера навърши 50 години. За значимия юбилей той събра в хотел "Приморец" 50 приятели, и както сам се изрази "хората, които са важна част през тези години".
Ел Масри
netinfo

Сред тях можеха да бъдат видени кметове, представители на бизнеса и политическия елит в областта. Най-важните обаче бяха тези, които той представи пред своите приятели - семейството му - майка си, съпругата си и двете си прекрасни деца. "Те са моят живот и най-хубавото в него", каза експертът по здравеопазване. За всички присъстващи Ел Масри направи и видео изненада -  като парченца от пъзел, на слайдшоу бяха представени снимки, показващи моменти от живота му с всеки един от гостите на партито.
Ел масри
netinfo

"Познавам се със Зияд от първите бурни политически години. И до днес мога да потвърдя своите впечатления за него - изключителна коректност, уважение и себераздаване. Затова искам да му пожелая да е все така човечен, отговорен към бизнеса, политиката, семейството и приятелите си. Мисля, че всеки, който го познава ще потвърди думите ми", каза по време на празника Стойко Танков - областен председател на БСП - Бургас.  А неговите приятели го потвърдиха, с присъствието си и с уважението си. 
Екипът на Дарик Бургас му пожелава дълги години здраве , лично щастие и успехи!

Зияд Туфик Ел Масри е роден в Бейрут, Ливан. От 1984 година живее в България, а през 1990 година получава и българско гражданство. Има две висши образования и е доктор на науките. Общински съветник два мандата в Община Бургас. От 1999 г. до 2003 г. е председател на Комисия по здравеопазване в Община Бургас. От 2003 до 2007 г. председател на Комисия по социални дейности. Два мандата е експерт в Народно събрание в комисия Жалби и петиции на гражданите. Открива първата частна болница в България, а за новата си болница в града е инвестирал над 6 млн. лв.