/ пресцентър
Живко Табаков за референдума
99795
Живко Табаков за референдума
  • Живко Табаков за референдума
Общинският съветник от „Движение България на гражданите“ Живко Табаков напуска председателския пост в Комисията по туризъм, която оглавяваше от края на 2015 година, съобщиха от пресцентъра на партията в Бургас.
 
Догодина: местни избори и референдум?

Това свое решение той обяви по време на сесията на местния парламент, няколко минути, след като стана ясно, че няколко общински съветници са оттеглили подписите си от докладната записка за провеждане на местен референдум за по-чист въздух. Според Кирил Начев и Ивайло Вагенщайн, докладната се използва с политически цели и ще струва скъпо на общината. 

Часове преди редовната сесията пък ОбС на БСП – Бургас обяви, че не подкрепя провеждане на референдум за замърсяването на атмосферния въздух с така поставените въпроси.

Какво каза ден преди сесията Живко Табаков като основен двигател на предложението по темата, чуйте в звуковия файл: 

Свидетели сме на едно фасадно управление, използващо методите на задкулисни договорки. Управление, което отказва да чуе гласа на хората и изправя партии срещу граждани”, заяви от трибуната съветник Табаков и добави:
 
Заради миризмите: Глоби от 100 000 лева за "Лукойл" и 40 000 за "Кроношпан"

„Причините, които стоят в основата на решението ми, са свързани с липсата на политическа воля от страна на ГЕРБ да провежда реални политики за Бургас. Не мога и няма да бъда председател на Комисията по туризъм при следните обстоятелства, а именно оттеглянето на подписи под натиск от докладната записка за провеждане на местен референдум за по-чист въздух в Бургас.“