Живко Табаков председател на Комисията по туризъм
Живко Табаков председател на Комисията по туризъм / netinfo
Повече са гърците, почиващи у нас, отколкото българите в Гърция, твърди експертът по туризъм
Живко Табаков за българския туристически продукт
94265
Живко Табаков за българския туристически продукт
  • Живко Табаков за българския туристически продукт
Бургас като областен център с добра локация, атракции и възможности те първа ще привлича все повече гости и има възможност да се наложи като туристическа дестинация. Това коментира в рубриката "Ла Малена" по Дарик Югоизток председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет в Бургас - Живко Табаков. По думите му, града вече се включва активно в борсите и маркира ясните послания към туроператори. Важно ще бъде отварянето на целогодишните връзки и през Летище Бургас. Друга полза за града са победите на Бургас като най-добър град за живеене /ежегодната класация на Дарик радио/ като наложен вече бранд. Това, което на този етап все още не е осезаем проблем, но предстои да се изостри в следващите години ще бъде липсата на достатъчно места за настаняване в града. 
Относно потокът от български туристи към Гърция, Табаков коментира, че през последните няколко години темата се преекспонира, тъй като няма регистриран ръст на почиващите ни сънародници с предпочитания към Южните ни съседки. "През последните няколко години данните сочат, че има дори спад на записванията. Това не трябва а ни притеснява, а да ни мотивира да предлагаме по-качествен продукт. От друга страна статистиката сочи, че гърците почиващи в България са много повече, отколкото българите там", коментира още общинският съветник ДБГ.
Той обаче е притеснен от острите реакции към най-големият курорт на Балканите - Слънчев бряг, който все по-често се спряга като нарицателно и се асоциира с алкохолен туризъм.
За негативната реклама на курортите ни, за бума на туристи по Южното Черноморие и за това може ли Бургас като град да стане предпочитана туристическа дестинация, чуйте повече в звуковия файл от Живко Табаков: