/ МРРБ
Започна основният ремонт на близо 25 км от пътя Босна-Визица на територията на община Малко Търново, област Бургас.

Трасето е единствената пътна връзка за село Визица. Цялостната реконструкцията ще подобри експлоатационното състояние на пътната настилка, която е с множество пукнатини и деформации, ще подобри безопасността на движение и отводняването, уточняват от МРРБ. 

Няма малки и големи пътища, няма малки и големи общини, макар отсечката да е около  25 км  хората тук заслужават добра пътна инфраструктура и благоустройство. Този ремонт е заложен в стратегията за развитие на пътната инфраструктура до 2022 г., но за съжаление не е бил реализиран. Сега ремонтът стартира и сме изключително доволни, защото поставяме началото на серия от ремонти на юг от Бургас. Целта ни е  тази година да започне и основният ремонт на пътищата Бургас – Царево, Царево – Малко Търново,  Росен – Веселие – Ясна Поляна, заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов при първата копка  на важния за региона и община Малко Търново третокласен път.

МРРБ

Срокът за реализиране на всички строително-монтажни дейности е 450 календарни дни.

Предвидена е  цялостна подмяна на конструкцията на пътя и съществуващата асфалтова настилка, подмяна на съществуващите и полагане на нови бордюри, там, където липсват, както и поставяне на нови италиански улеи. Ще бъде поставена нова пътна маркировка и сигнализация за подобряване безопасността на движението.

Последният ремонт на третокласния  път е изпълнен преди повече от 30 години. 

Стойността на ремонтните дейности е 45 679 984,58 лв. с ДДС.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
МРРБ