/ netinfo
Безапелационно и заслужено Замък "Влюбен във вятъра" с. Равадиново-Созопол спечели Националния конкурс на Министерството на туризма за 2018 г. в категория "Туристически обект/атракция".

В оспорвания конкурс български и чуждестранни туристи гласуваха активно до последния час за любимия си атракцион - Замъка "Влюбен във вятъра" и защитиха правото му да бъде туристическа атракция №1 на България.

В конкурса за Замъка са гласували 35,96 %, за втория-Белоградчишките скали своя глас са дали 27,73%, а на трета позиция е  комплекс от водни съоръжения - Сепарева баня с 9, 70%.

Искрени благодарности за всички, които са гласували за най- добрия български атракцион изказва основателят и собственик на Замъка- Георги Тумпалов. На 11 декември ще бъдат официално връчени наградите от Националния конкурс на министерството на туризма.Замък „Влюбен във вятъра“ е сбъдната мечта за неговият създател Георги Тумпалов. През годините продължава да се обновява,развива и да впечатлява с мащабността и приказният си стил.

От началото на 2001 година, когато за първи път отваря врати за посетители от организирани групи до днес, комплексът се е превърнал в любимо място за отдих, развлечение и творчество на много българи и туристи от цял свят.

Започнат е да се строи през 1996 година от Георги Тумпалов с десетина местни работници от село Равадиново и са вложени над 20 000 тона камък, добит от Странджа планина. Корпусът на Замъка е във формата на перфектен кръст, показвайки четирите посоки на света.

Замъкът е основен партньор на фирмите за организиран туризъм в България. Член е на Световният туристически алианс. Класиран е в Топ 3 на най-красивите замъци в Европа от Европейската комисия по туризъм в Брюксел. Замъкът е място за разходка и еднодневен семеен отдих.