Заместник-кмет Марков: Корупционните схеми са в мисленето на Симеонов!
Заместник-кмет Марков: Корупционните схеми са в мисленето на Симеонов! / снимка: Дарик Бургас

„Призивът към мен за оставка, отправен от групата на Независимите общински съветници, групирани около своя лидер и работодател Валери Симеонов по време на пресконференция, считам за откровено неморален, циничен и продиктуван изцяло от неудовлетворени политически и икономически амбиции”, твърди в изявление до бургаските медии заместник-кметът по строителството Костадин Марков.

Според него, цитираните по негов адрес „корупционни схеми и обръчи от приятелски фирми, печелещи търгове за обществени поръчки на общината, съществуват само в мисленето и изявленията на въпросните лица около Симеонов.” Заместник-кметът обявява, че през тази година Община Бургас работи с над 100 строителни фирми, като по този начин дава работа на хиляди заети в строителния бранш работници.

„Цинично е моята оставка да се иска от общински съветник, на базата на клеветнически материал, в негова частна медия. Още повече, срещу него е заведено повече от едно дело за доказване на извършено престъпление по смисъла на НК. Категорично отказвам да се съобразявам с мнението на лица, които явно не зачитат законите в Република България и са уличени в незаконно строителство и неплащане на такси към общинския бюджет. Такси, гласувани именно от членовете на тази група общински съветници”, пише още в изявлението.