/ Лалка Димитрова
Кашоните с банани с укрити между тях пакети с кокаин бяха открити в средата на миналото лято

Два килограма чист кокаин са открити в дома на 39-годишен бургазлия, съобщиха на съвместен брифинг представителят на Окръжната прокуратура Георги Чинев и директорът на ОД МВР- Бургас комисар Радослав Сотиров. Пакетите са част от 70-те килограма кокаин, скрити в кашони с банани в складовете на бургаска фирма.

кокаин Бургас

кокаин Бургас

Задържаха помориец след гонка из Бургас, куче откри кокаин в колата му

От прокуратурата не се ангажираха да потвърдят това с категоричност и уточниха, че ще бъдат направени допълнителни анализи, за да се установи все пак дали коката е част от "банановата пратка". 

„Кокаиновите“ кашони в „Слатина“ са от Колумбия, получателите остават в ареста

Задържаният е работил във фирма - „Интерцитрус“, чието хранилище за внос на плодове и зеленчуци се намира само на няколко метра от бургаския затвор. 

Около 500 кг е задържаният кокаин, импрегниран в кашони с цитрусови плодове

"Има още хора, които могат да се издирват"- Това обяви днес в Бургаския окръжен съд 39-годишният Ахмед Али. Именно той е служителят, който пръв се натъкнал на наркотика, а преди да съобщи на шефовете си и полицията, задигнал няколко пакета, които скрил под леглото си. "Докарахме го до вкъщи, с други чужди хора бях. Те трябваше да го разпознават, но са взели част от стоката и са изчезнали. Тези два пакета са само остатъка. Другите ги взеха", каза той. 

кокаин Бургас


кокаин Бургас


"Къде ще бъдеш по-сигурен за живота си", обърна се днес към него председателят на съдебния състав при разглеждането на мярката за неотклонение в съда. "За мен ще е по-добре да съм вкъщи - при жена ми, защото имам болно дете", каза Ахмед. В крайна сметка съдът го остави под стража.