/ ОД на МВР - Бургас
Полицията в Поморие задържа двама мъже по подозрение, че се занимават с производството и разпространението на наркотици. Освен това единият е дал положителна проба за употреба на дрога докато шофира.

Мъжът е спрян за проверка около 19 часа на 25 септември от служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Поморие.
 

поморийци
ОД на МВР - Бургас


Задържаха мъж с дрога, скрита в кутийки от шоколадови яйца

На задната седалка в колата на 40-годишния помориец е намерена и иззета раница, съдържаща прекурсори за производство на наркотично вещество - метамфетамин, бутилка с течност с виолетова утайка по дъното и пластмасова кутийка, съдържаща жълтеникаво кристало подобно вещество - метамфетамин.

Констатирано е, че помориецът разпространявал наркотични вещества, като са установени и разпитани негови клиенти. Установен е и негов съучастник – друг помориец, на 37 г. Първият задържан е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин.
 

поморийци
ОД на МВР - Бургас


Извършено е претърсване на обитавания от 40-годишния мъж имот, където са намерени и иззети 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, аналогични на откритите в раницата в автомобила. В апартамента на помориеца е открита стъклена чаша, съдържаща жълтеникаво кристаобразно вещество - метамфетамин с тегло от 1 грам, бутилка с бяло-жълтеникава течност с бяла утайка по дъното и празни опаковки от същите лекарства, намерени в къщата.

ГДБОП неутрализира престъпна група за производство и разпространение на наркотици по Черноморието

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата мъже продължава от служители на Районно управление - Поморие.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня