Задава се шарен Великден
Задава се шарен Великден / dariknews.bg

Много атракции ще направят тазгодишния Великден в Бургас по-шарен от всякога. Те са насочени най-вече към децата и започват още от този петък. А утре на ъгъла на „Александровска” и „Богориди” ще бъде изрисуван с графити спрейове Великденски заек на сърф. В петък от 11 часа е общоградското лазаруване, а такова ще има и в Банево, Горно Езерово, Лозово и Българово.

В събота от 10.30 в градинката до Часовника актьори и аниматори ще участват в забавно детско шоу, а от 17 часа на открита сцена „Охлюва“ ще започне кукленият спектакъл „Дядо вади ряпа“. В неделя от 10 часа пред читалище „Пробуда” в „Братя Миладинови” клоунът Кени ще забавлява малчуганите, а концертът „Цветница е!” започва в 11 часа в „Меден рудник”.

Деца със специални образователни потребности ще рисуват и боядисват яйца във Великденската работилница на 17 април, в галерия „Георги Баев“. Традиционното детско арт ателие за боядисване на великденски яйца „Пъстър, шарен Великден“ ще бъде на 19 април, събота, от 11 часа, отново в градинката до Часовника.