/ БГНЕС, архив
"Много трудно ще му бъде на господин Валери Симеонов оттук нататък да защити свое решение или предложение". Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира протестите в цялата страна с искане за оставката на вицепремиера по икономическа и демографска политика след негово изказване пред телевизия „Скат“.

Валери Симеонов: Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка

„Каквото и да е решението на управляващата коалиция, каквото и да е решението на премиера Борисов, според мен тази искана оставка се явява като присъда на българското общество. Много трудно от тук нататък Валери Симеонов ще защити свое решение или предложение след всичко това“, заяви Йотова пред журналисти в Бургас.

Правителството не трябва да пада, смята Красимир Каракачанов

По думите й, процесите и протестите ясно показват, че има криза не само в правителството. „Има криза и в малката, и в голямата коалиция. Това е видно, ако погледнем нещата от политическа гледна точка. Нека все пак оставим на парламента и политическите партии да решат каква да бъде тяхната стъпка и как ще излязат от тази криза“, допълни вицепрезидентът.

„Атака“ сваля политическото си доверие от Валери Симеонов

Повод за исканата оставка на Валери Симеонов стана изявление, в което определи протестиращите майки на деца с увреждания като: "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях."

След започналите протести в цялата страна в началото на тази седмица, демострация ще има и в Бургас. Ще започне в 17.30 часа пред сградата на общината.