Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / БГНЕС
Мисля, че правителството не трябва да пада. Това каза пред журналисти вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, помолен за коментар.
 
"Всички ме сочат мен и казват от Каракачанов зависи. Понеже днес говорим за 125 г. ВМРО, в историята ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е 1923 г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията", коментира Каракачанов.

Валери Симеонов: Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка
 
Той уточни, че днес следобед има коалиционен съвет с колегите си от Обединените патриоти, на който задълбочено и конструктивно ще обсъдят въпроса с евентуалната оставка на Валери Симеонов.
 
"Една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви настроения. Оттук нататък губим много време. И вместо да се занимаваме с нещата, които са заложени в програмата на Обединени патриоти - по темата с нелегалната емиграция, битовата и циганската престъпност, демографската криза, година и половина се занимавам с глупости. Честно казано, стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой иска да се кара, да се кара. Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия, влязъл съм в политиката да върша някаква работа. Който иска да има здрав разум и да преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си направи своите изводи, аз съм си направил моите. Аз повече ролята на "синя каска" няма да играя", коментира още Каракачанов.

Протестиращите: Продължаваме докато Симеонов не подаде оставка
 
Протестиращите майки се борят за правата на своите деца и мисля, че правителството направи много за тях - допълнително 150 млн.лв. Ако аз получа 150 млн.лв. за армията, ще бъда щастлив, допълни още той.
 
Каракачанов участва в церемония по честването на 125 год. от създаването на ВМРО и в поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия.

"Атака" сваля политическото си доверие от Валери Симеонов