Великденска литургия онлайн на площада “Св.Св Кирил и Методий”
Великденска литургия онлайн на площада “Св.Св Кирил и Методий” / netinfo
 Великденската литургия в най-големия християнски храм в Бургас “Св.Св. Кирил и Методий” ще може да бъде проследена на живо на площада пред църквата. Два мултимедийни екрана ще бъдат разположени от двете страни на катедралния храм . В 23.00 часа на 26 април ще бъде започне традиционната празнична служба.
Екраните ще бъдат с размери 3 на 4 метра и ще предават на живо отслужването на Светата литургия. Предвидено е пред храма да бъде издигнат подиум с модерна осветителна и озвучителна технология, където в 24 часа ще бъде обявено Възкресение и ще изнесе Благодатния огън.
Идията за мултимедийния Великден е на кмета на Бургас Димитър Николов.По този начин повече бургазлии ще могат да присъстват на църковната церемония по повод  Христовото Възкресение.

Празничната програма на Община Бургас ще продължи на 27 април от 10.00 ч. в етнографския комплекс на улица „Славянска” 69 с ритуала „Великден в Бургас”. На него ще се представят традиционна великденска трапеза, великденски игри като борене с яйца, търкаляне на яйца, люлеене на великденска люлка за здраве и много други. От 10.30 ч. започва великденския концерт на хор „Родна песен” в катедралния храм „Св.св. Кирил и Методий”. Честванията ще продължат от 11.00 ч. с детски хепънинг и конкурси за най-красиво боядисано яйце, много игри и забавления на специално подготвени открити сцени в комплексите „Славейков”, „Изгрев” и „Меден рудник”, и на „Охлюва” в Морската градина. Пред сградата на Община Бургас в 18.00 ч. ще се проведе „Великденски празник”.

Програмата ще продължи на 28 април с археологическа експозиция на открито на улица „Богориди” 21 от 18.00 ч. и великденски концерт на Бургаския духов оркестър, който ще бъде на сцена „Охлюва” в Морската градина от 19.00 ч. Празнични концерти, изложби и игри ще има и в селата Драганово, Маринка, Твърдица, Изворище и Българово.