/ ThinkStock/Getty Images
Нова организация на движението ще бъде въведена в събота в района на траурния парк в Бургас на Голяма задушница – в събота, 22 февруари. В часовия интервал от 7.30 ч. на 22 февруари до нормализиране на трафика, ще бъде организирано еднопосочно. Превозните средства ще влизат през източния вход /до бензиностанция "Петрол"/ и ще излизат през южния - на ул. "Транспортна" /т.нар. главен вход на гробищата/. Това съобщават от пресслужбата на Общината. А причината – очакванията много бургазлии да посетят гробищния парк.

 От Общинския обреден комплекс са предприети необходимите действия за нормалното протичане на поклонението.
 
Улица "Транспортна" ще бъде затворена в участъка от кръговото движение до бензиностанция "Петрол", на влизане в Бургас от Варна, до кръстовището в близост до магазин "Лидъл". Движението ще бъде отклонявано към бул. "Димитър Димов", като ще се пропускат само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.
Полицейските служители ще са разположени в близост до пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци, като при необходимост ще спират движението на автомобили.

Заради ремонтните дейности по ул. "Транспортна" и допълнително въведената временна организация на движението се препоръчва водачите да използват бул. "Димитър Димов" за придвижване до гробищния парк и да спазват разпорежданията на полицейските служители.