Вадят таен доклад  до ГДБОП по делото „Стоянов”
Вадят таен доклад до ГДБОП по делото „Стоянов” / netinfo
Вадят таен доклад до ГДБОП по делото „Стоянов”
22868
Вадят таен доклад до ГДБОП по делото „Стоянов”
  • Вадят таен доклад до ГДБОП по делото „Стоянов”

Доклад до директора на ГДБОП в който има данни от разследването по случая с отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов беше предоставен днес на съда от защитата на обвинения в поръчителство съдия-изпълнител Галин Костов. Докладът, макар и анонимен,  без заверка и регистрация беше приет като доказателство по делото от съдебния състав на Апелативен съд Бургас.

Задържаният съдия-изпълнител обжалва днес наложения от окръжните магистрати арест. Искането на защитата на Костов, марката да се гледа при закрити врата не бе прието и журналистите бяха допуснати в залата.

Апелативният прокурор Емил Христов поиска да бъде потвърдено определението на първоинстанционния съд.

„Няма отпадане на обоснованото предположение, че варненецът Галин Костов, заедно със бившия шеф на АДВ Станислав Михайлов, е поръчител и подбудител на отвличането и убийството на собственика на бургаската фирма „Гранити” Стоян Стоянов”, каза Христов. Той се ангажира делото да приключи до два месеца.

Тезата на защитата и този път бе за липса на мотив и доказателства срещу Галин Костов. Съдът обаче, не уважи молбата за по-лека мярка и остави Костов зад решетките.

Твърдението в доклада до ГДБОП е, че поръчителите са други- каза адвокатът на Костов, Бранимир Балачев. Документът най-вероятно е изработен от служител в звеното и изпратен до шефа на баретите. В него се посочва версията, че убийството на Стоянов е заради интереси вътре в ”Гранити”. Работата по нея обаче е била внезапно прекратена.


„Има интерес собствеността на фирмата да бъде на лица извън Стоян Стоянов”, коментира защитникът и допълни, че тези лица в момента са в управата на „Гранити”.

„За мен цялото дело е обърнато обратно и то по поръчка на хора, които явно са на голямо ниво. Никой друг не може да си позволи да пресече една версия в която има много доказателства вътре и да я прехвърли на друго място за да се отклони вниманието”, коментира адвокат Бранимир Балачев.

Чуйте повече: