/ Sofia Photo Agency, архив
„В нашата фирма няма бъдеще за него. В момента тече процедура по освобождаването му. Той има немалка степен инвалидност и трябваше да направим консултация с Инспекцията по труда как да го освободим като му запазим правата.

Съдът решава за задържаните при спецакцията в Бургас

Това заяви управителят на охранителната фирма „Аркус сигурност“ Иван Владимиров- бивш шеф на Криминална полиция, а понастоящем работодател на Димитър Желязков- Очите. Желязков е назначен на трудов договор там през 2015 г. на позицията – консултант.

19 задържани при спецакция в Бургаско, издирват Митьо Очите (ОБЗОР)

„Нашата цел е комерсиална, да използваме това, което може да даде той. Не виждам каква е пречката, след като си е изтърпял наказанието и отговаря на условията, да бъде взет на работата“, каза Владимиров в ефира на bTV.
 
По думите му, негов познат - „личност, която не представлява интерес”, предложил да вземат Очите на работа, за да бъдат използвани контактите му.

"Работата с него е като с всички останали служители. Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземам под охрана. Заплатата е уговорена предварително", обясни Владимиров. Той обаче не посочи срещу каква сума се подписва месечно Очите.

Издирват общинския съветник от Несебър, участвал в разбитата престъпна група в Бургаско

"Как минава един работен ден на Желязков, най-добре ще ви обясни самият той", подчерта Владимиров.

Управителят на „Аркус” знаел, че Очите няколко пъти ходил в Турция за лечение. Наскоро там му направили операция заради усложнения след престрелката през 2016 г. в Слънчев бряг.

Срастване: Общински съветник от Несебър в групата на Митьо Очите

"Нямам информация какво е станало в Истанбул. Не знаех, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев", каза Владимиров.

За зърнения бос той твърди, че бил "щедър човек". На въпрос дали е бил в помощ на социалистическата партия, отговори, че е бил "в помощ на хората".

"И да е помагал на политици, не е възможно да съм в течение", заключи Владимиров.