Уникална приказка показва незаснемано племе в Индия
Уникална приказка показва незаснемано племе в Индия / netinfo

Приказка, но документална, разказва за едно от малкото съществуващи племена с автентични обичаи в Индия. При това историята е разказа от българи. По-малко от 30 минути показват реалната, въздействаща история през очите на едно дете в дебрите на тъмна Индия. "Приказката Нилгири" е заснета и разказана от Бургас Донка Костадинова - индолог и режисьорът Христо Димитров - Хиндо.
Филмът е заснет от Донка Костадинова след една година живот в непрестъпните джунгли на планината Килгари и в едно от уникалните племена в Индия - Тода. Той ще бъде представен на 24 януари в театър "Адриана Будевска" от 19.00 часа.
Преди Бургас филмът е представен и високо оценен от арт средите в столицата. "Целта ни беше да покажем живота на племето и през нашите очи, но най-вече така, както биха го направили неговете членове и така, както самите те го вижат. Така, че нашата най-важна задача ще бъде след прожекциите тук ние да го отнесем в Индия за да могат да го видят тези хора", разказа Донка Костадинова.

Заедно документалния филм на 24 януари ще бъде излъчена и другата лента на бургаския актьор и режисьор - Хиндо. "Огледалото на една дама". Уникален артпроект, който събира на едно място много послания и три изкуства в силно въздействащ пърформънс.
"Това, което зрителите ще видят е кино версия на изложбата ми от преди 3 години с над 120 фотографии на една жена, движение, балет и музика, но в основата на всичко това стои жената", коментира авторът Хиндо. "Огледалото на една дама"е по хореография на Петя Стойкова от балет Дюн и изпълнител Петя Попова.