Марихуаната е била засята от криминално проявен мъж от Бургас на площ близо 4 декара, а той е задържан на място
Нива с канабис за 1 млн. лв. е открита при ударна акция край поморийското село Бата.

БГНЕС

Марихуаната е била засята от криминално проявен мъж от Бургас на площ близо 4 декара, а той е задържан на място.

БГНЕС

Това стана ясно от брифинг на административния ръководител на Районна прокуратура Бургас Мария Маркова и директорът на ОД на МВР старши комисар Емил Павлов дават брифинг.

Удар на митниците: Иззеха марихуана за над 2 млн. лв. на „Капитан Андреево” (СНИМКИ/ВИДЕО)

Служители на "Криминална полиция" продължават работата по случая, за да се установи къде е продавана марихуаната, както и има ли други лица по веригата от отглеждането на наркотика до неговата реализация на пазара.

БГНЕС

Криминално проявения мъж е наблюдаван от април. През 2019 година е осъден на 4 години и половина за същото деяние, но е освободен предсрочно.

БГНЕС

„Иззетото количество наркотици е с пазарна стойност около 1 милион лева. Като през 2019 година лицето отново беше задържано за същото деяние. По интересното в случая е, че колегите успяха да документират целия процес от самото закупуване, до самото отглеждане и самата реализация по начин, по който до момента не беше извършвано", заяви директорът на ОД на МВР Бургас ст. комисар Емил Павлов.

БГНЕС

„За този вид престъпления законът предвижда наказание от 2 до 5 години лишаване от свобода и глоба от 5 до 10 000 лв. На лицето освен предявеното обвинение му е взета и мярка за неотклонение задържане под стража до 72 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Районния съд в Поморие мярка за неотклонение „задържане под стража", съобщи прокурор Мария Маркова.
БГНЕС