Европейската столица на културата очарована от бургаските таланти
Европейската столица на културата очарована от бургаските таланти
Европейската столица на културата възхитена от бургаските таланти
Една стипендия, 5 златни, 3 сребърни, 6 бронзови отличия и много поощрителни награди - такава е равносметката от участието на ученици от СУ „Добри Чинтулов“ в завършилия преди броени дни Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ - гр. Пловдив.

чинтулов

През последните години конкурсът извоюва мястото си на  един от най-мащабните и авторитетни фолклорни състезателни форуми в България. За участие в него тази година в Европейската столица на културата пристигнаха над 7000 участници от цялата страна. Към момента не съществува конкурс с такава посещаемост, с 25 членно жури и 7 едновременно работещи зали по 12 часа дневно, в рамките на 2 дни.

добри чинтулов

добри чинтулов



В това мащабно събитие  взеха участие над 60 ученици от СУ „Добри Чинтулов - от III до XII клас, като за голяма част от тях това беше първа сценична изява. Стипендия получи  петокласничката  Виктория Статева, с преподавател Пенка Петрова. Златни лири бяха присъдени на Гайдарски секстет с ръководител  Георги Миронски, камерен танцов състав с ръководител Тодор Георгиев, Гергана Бинева от седма клас, с ръководител Пенка Петрова, четвъртокласникът Денис Йорданов и седмокласничката Наталия Радева с преподавател Цветелина Стойчева. През тази година Наталия спечели още едно престижно отличие - едногодишна стипендия на Зонта клуб - Бургас.Една стипендия, 5 златни, 3 сребърни, 6 бронзови отличия и много поощрителни награди - такава е равносметката от участието на ученици от СУ „Добри Чинтулов“ в завършилия преди броени дни Национален музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ - гр. Пловдив. През последните години конкурсът извоюва мястото си на  един от най-мащабните и авторитетни фолклорни състезателни форуми в България. За участие в него тази година в Европейската столица на културата пристигнаха над 7000 участници от цялата страна. Към момента не съществува конкурс с такава посещаемост, с 25 членно жури и 7 едновременно работещи зали по 12 часа дневно, в рамките на 2 дни.

добри чинтулов


Училище „Добри Чинтулов“ е с дългогодишни традиции в областта на българското фолклорно изкуство. Неговите възпитаници са ежегодни призьори от различни национални и международни конкурси. За всичко това, както и заради спечелените отличия в конкурса, управителният съвет на Българския  национален младежки- фолклорен   съюз  Специална награда за цялостен принос на СУ „Добри Чинтулов за 2019 година.
Удоволеворени и щастливи от получените награди и от уверението, че ще запазят сградата на училището ни, ученици, родители и преподаватели, отправме поглед към следващите конкурси.
 

Танцов състав при СУ"ДОБРИ ЧИНТУЛОВ"

Публикувахте от СУ"Добри Чинтулов" гр.Бургас в Понеделник, 25 март 2019 г.