За талантливите: СУ „Добри Чинтулов” обяви прием на ученици. Следвайте мечтите си

Училището организира и безплатни подготвителни курсове

"Фолклорът е магия", казват с вълнение преподаватели и възпитаници на СУ "Добри Чинтулов" в Бургас.
"Фолклорът е магия", казват с вълнение преподаватели и възпитаници на СУ "Добри Чинтулов" в Бургас. / Снимка: Дарик-Бургас
Училището организира и безплатни подготвителни курсове
„Фолклорът е магия, изкуство, традиции. Именно фолклорът е този, които определя националната идентичност на един народ”- С тези думи Димитрина Папаринова, заместник директор на СУ „Добри Чинтулов” в Бургас се обърна към всички седмокласници и техните родители, които обичат музиката и обяви началото на кампанията за прием на ученици в едно от най-престижните училища в страната, профилирани в изучаването на народно пеене, музика и хореография, с 30-годишна традиция.
 
Кампанията започна тази седмица. До 18 май ще се приемат документи за предварително прослушване за кандидатстване. Следващият етап е проверка на способностите. От 28 май до 1 юни пък ще има безплатен подготвителен курс. Така на място децата ще могат да се докоснат отблизо до атмосферата, а и да видят реновираната база.
 
След матурите по български и математика, от 20 юни започва първия етап на записване.
 
 „Училището има дух, традиции, усеща се, че тук се твори- създава се изкуство”, каза Папаринова и призова талантите: Следвайте мечтите си.