Започва първи по рода си регионален турнир по стрелба за служители от МВР в памет на загиналите полицаи от Първо Районно управление – Бургас – Атанас Градев и Йордан Илиев, съобщиха от полицията в града.

Година от трагедията: Откриха паметната плоча на двамата полицаи, загинали в Бургас

В турнира, организиран от ръководството на бургаската полиция и централния спортен клуб "Стрелкова асоциация" към МВР, участват служители от различни структурни звена - Районните управления от Бургас и региона, отдел "Криминална полиция", сектор "Специализирани полицейски сили", сектор "Специални тактически действия", сектор "Пътна полиция”, бургаската жандармерия и "Гранична полиция”.

Турнирът беше открит от директора на ОД на МВР - Бургас старши комисар Емил Павлов, който предложи регионалната стрелкова надпревара да протече под мотото "Завинаги едни от нас". В обръщението си към участниците Павлов заяви: "Участието ви в днешния турнир е гордост за всеки един от вас, защото с точния си мерник за пореден път ще докажете, че сте професионалисти и защитници на реда и спокойствието на гражданите. Убеден съм, че ще следвате олимпийския принцип, при който "Важно е участието, а не победата" и ще имате спортсменски хъс.”

По време на церемонията паметта на загиналите преди година полицейски служители Атанас Градев и Йордан Илиев бе почетена с едноминутно мълчание.

Майката на полицай, загинал при катастрофата с мигранти в Бургас: Няма наказани, няма обвинени

През август миналата година двамата полицаи загинаха, след като автомобилът им беше блъснат от автобус, пълен с мигранти. Полицаите са направили опит със служебен автомобил да спрат автобуса, който ги блъска и убива на място.