Турнир по блиц шах търси шампиони в Бургас
Турнир по блиц шах търси шампиони в Бургас / netinfo

Турнир по блиц шах за купата „Янко Гюзелев" ще търси шампиони в Бургас. Традиционен участник в спортната надпревара е 8-годишният Цветан Стоянов европейски шампион за 2012 . Възпитаникът на ШК "Бургас 64" събра 118 точки от анкета на Viasport.bg.и се класира девети в класацията най-добър спортист на 2012 година.

VI то издание на турнира по блиц-шах за купата „Янко Гюзелев", организиран от бургаския депутат от ГЕРБ Стоян Гюзелев, ще се проведе на 8 февруари в хотел „България „ в Бургас.

Традиционен участник в спортната надпревара е 8-годишният Цветан Стоянов от Казанлък с личен треньор бургазлията Живко Жеков. Младата надежда на българския шах стана европейски шампион за 2012 на първенството за деца в Прага. Резултатът му от класирането го постави в Топ 7 в световната ранглиста на неговата възрастова категория. Младият гросмайстор е и трикратен шампион на България по класически, ускорен и блиц шах. Осемгодишното момче от Казанлък дори победи премиера Бойко Борисов в директен сблъсък на черно-бялата дъска в приятелска среща през миналата година в София.
Състезанието е на 8 февруари (петък). Записванията за участие ще са от 17:30 ч. в зала „Компас" на хотел „България".